Menu Zamknij

Domowe naleśniki przepis podstawowy

Składniki;

  • 1 szklanka mąki
  • 2 jajka
  • 1 łyżka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • pół szklanki mleka
  • pół szklanki wody
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta soli
  • olej
  • dodatek:  dżem

Wykonanie;

Wszystkie składniki miksujemy lub mieszamy ,aby nie było gródek.Na patelnię wlewamy odrobinę oleju.Na teflonową nie trzeba.Na mocno rozgrzaną patelnię wylewamy po 1 chochelce ciasta.Smażymy z obu stron na złocisty kolor.Na każdy placek nakładamy po 2 łyżki dżemu i zwijamy w rulon(.Jeżeli ciasto będzie zbyt gęste to dolewamy wody.Ciasto musi się wylewać z chochelki.)Smacznego

2 Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *